Öppettider

Tiderna kan komma att variera vid vissa helger

Receptionen

 • MÅN - FRE

  07:00 - 20:00

 • LÖR

  08:00 - 18:00

 • SÖN

  08:00 - 13:00

Restaurangen

 • MÅN - LÖR

  öppet från 18:00

 • Lunch mån - fre

  11 - 14

 • SÖN

  stängt

Spabutiken

 • MÅN - LÖR

  10:00 - 18:00

 • SÖN

  10.00 - 13.00

Nyårskasse

Låt proffskockar laga din supé

En nyårssupé 2023!

Sista dag att beställa är 27/12 med reservation för att det kan bli slutsålt innan då vi har ett begränsat antal portioner/kassar. Hämtas och betalas, mellan 11-13:00 den 31/12 i Bistron på Stadshotellet.

595:-/portion

Bokas via e-post till osa@trosastadshotell.se
Uppge: antal portioner, namn och mobilnummer

 


Meny

Förrätt
Krämig hummersoppa med hummersallad och oststicks

Varmrätt
Örtstekt hjortytterfilé med potatiskaka smaksatt med timjan och dijonsenap, sauté på sugersnaps, skogschampinjoner och gulbeta serveras med marsalasås och tryffelcrème

Dessert
Mandelkaka smaksatt med apelsin serveras med moccamousse, rostad vit choklad och bär

+ instruktionsblad i varje påse


Vintips till nyårskassen från vår sommelier och restaurangchef Linnéa Nyström.

Hummersoppan
”Santé!” – det finns bara ett sätt att skåla in årets sista middag på, med en torr och brödig Champagne. En krämig soppa matchas väl med bubblorna i vinet som tillför textur för att göra rätten komplett.

Ytterfilén
Tocana, Italien blir nästa stopp på middagens vinresa genom Europa. Håll utkik efter den karaktäristiska tuppen, ”Gallo Nero”, som man finner på flaskornas hals från de vingårdarna som ingår i ursprungsdistriktet Chianti Classico. Råvaran i vinet är huvudsakligen Sangiovese som kännetecknas av kryddiga och mustiga smaker som mörka körsbär och gröna örter så som timjan och rosmarin. Smakerna som redan finns i denna rätt förhöjs till en ny nivå med Toscanas egen stjärna.

Mandelkakan
Sista anhalt blir Dourodalen där vi finner Portugals mest kända vin, portvinet. En dessert med mandel, frukt och choklad paras med en frisk och fruktig Aged Tawny Port. Det tegelfärgade vinet skiljer sig mycket åt beroende på vinmakarens egen smak. Åldern som står tryckt på flaskan är inte vinets faktiska ålder, utan snittåldern på årgångarna som blendats i flaskan och en indikation på hur vinet kommer att upplevas. Sök därför efter en smakprofil liknande dessertens huvudkomponenter; mandel, apelsin och choklad.

Skål och gott nytt år! 🥂

Vi önskar er alla Ett riktigt Gott slut!