Öppettider

Tiderna kan komma att variera vid vissa helger

Receptionen

  • MÅN - FRE

    07:00 - 20:00

  • LÖR

    08:00 - 18:00

  • SÖN

    08:00 - 13:00

Restaurangen

  • MÅN - LÖR

    öppet från 18:00

  • Lunch mån - fre

    11 - 14

  • SÖN

    stängt

Spabutiken

  • MÅN - LÖR

    10:00 - 18:00

  • SÖN

    10.00 - 13.00

Menyer

Lunch för vecka 21

Lunch serveras vardagar mellan 11-14, take away kan avhämtas 11 – 15

Luncher vardagar pris äta här/take away

  • Alltid på Stadt

    193:-/183:-

    Räksmörgås/Räksallad

  • Veckans vegetariska

    145:-/135:-

    Morots- och hummusbiff med klyftpotatis, färskost med mynta och basilika, serveras med picklad rödlök, champinjoner och palsternacka, parmesan och brynt smör

  • Veckans höjdare

    235:-/225:-

    Smashed Burger med karamelliserad lök, dressing, pepperjackost och klyftpotatis samt tryffelmajonnäs

Måndag

  • Köttfärslimpa med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis

    145:-/135:-

Tisdag

  • Panerad sejfilé med remouladsås, rostad broccoli och kokt potatis

    145:-/135:-

Onsdag

  • Helstekt fläskkarré med gräddsås, äppelmos, ångade grönsaker och kokt potatis

    145:-/135:-

Torsdag

  • Grillat kycklinglår med tomatconcassé , grönsaksris och wokade grönsaker

    145:-/135:-

Fredag

  • Biff à la Lindström med örtcremè, picklad rödlök och rostad potatis

    145:-/135:-

Kvällsmeny

Kvällssittning i matsal eller Bistro.

Förrätter/Starters

  • Råmarinerad gulbeta

    135:-

    med ramslökscrème, tångkaviar, rödbetsgroddar och friterat rispapper

    Pickled yellow beetroot with ramsons cream, seaweed caviar, beetroot sprouts and deep fried rice paper

  • Grön sparrissoppa

    155:-

    med sparrissallad, schalottenlök, parmesan, gräslök och forellrom

    Green asparagus soup with asparagus salad, shallots, parmesan, chives and trout roe

  • Löjromstoast

    30g löjrom 305:-

    (löjrom från Bottenviken) serveras med smetana, rödlök och citron

    Bleak roe (from Bothnian Bay) toast served with sour cream, red onion and lemon

  • Stekt marinerat ankbröst

    165:-

    med rädisor, späd grönkål, lökmarmelad, nässelmajonnäs och vallmofrön

    Seared marinated duck breast with radishes, baby kale, onion chutney, nettle mayonnaise and poppy seeds

Alltid på Stadshotellet

  • Stadshotellets räksmörgås eller räksallad

    193:-

    Handskalade räkor med majonnäs, sallad, tomat, gurka, rödlök, ägg och citron. 100g räkor

    Shrimp sandwich/shrimp salad hand peeled shrimps served with mayonnaise, lettuce, tomato, cucumber, red onion, egg and lemon. 100g shrimp.

  • Moules Marinières

    245:-/185:-

    serveras med färska pommes frites och majonnäs. stor / liten

    served with fresh French fries and mayonnaise. big/small

Varmrätter/Main courses

  • Sauterad färsk spenat med stekt provoloneost och hasselnötter

    240:-

    samt dillslungade grönsaker, wasabi- och gräddfilssås serveras med hasselbackspotatis

    Sautéed fresh spinach with fried provolone cheese, hazelnuts, dill tossed vegetables, wasabi and sour cream sauce served with Hasselback potatoes

  • Halstrad regnbåge

    305:-

    med smörsås, rabarber- och äppelsallad, dill- och spenatslungad färskpotatis samt örtolja

    Grilled rainbow trout with butter sauce, rhubarb and apple salad, new potatoes tossed with dill and spinach served with herb oil

  • Steak minute

    295:-

    med bearnaisedipp, pommes och tomatsallad

    … with béarnaise dip, French fries and tomato salad

  • Bräserat lammlägg

    325:-

    med klyftpotatis, ramslöksmajonnäs, sparrissallad och picklad pumpa

    Braised lamb knuckle with potato wedges, ramsons mayonnaise, asparagus salad and pickled pumpkin

  • Kalvkotlett

    335:-

    med grönpepparsky, färskpotatisstomp med citron och örter, picklade gröna tomater och jordgubbar

    Veal cutlet with green pepper gravy, mashed new potatoes with lemon and herbs, pickled green tomatoes and strawberries

Barnmeny/ Children’s menu

  • Alla varmrätter på menyn kan serveras som barnportion (halv portion) till 70% av ord pris. Gäller endast för barn upp tom 14 år.

    All main courses on the menu can be served as a children’s portion (half portion) at 70% of the price. Only for children up to 14 years.

  • Köttbullar

    135:-

    med gräddsås, stekt potatis och lingonsylt

    Meatballs with cream sauce, fried potatoes and lingonberry jam

  • Pannkakor

    95:-

    med sylt och vispad grädde

    Pancakes with jam and whipped cream

Desserter

  • Salt kolapaj

    135:-

    med rostade nötter, syrad grädde och chokladflarn

    Salty caramel pie with roasted nuts, sour cream and chocolate flakes

  • Kardemumma- och limebakade rabarber

    135:-

    med chokladsorbet och havrecrunch

    Cardamom and lime baked rhubarb with a chocolate sorbet and oat crunch

  • Crème brûlée

    110:-

  • Husets tryffel

    40:-/st/each

    Homemade truffles

  • Husets macaron

    40:-/st/each

    Homemade macaron

  • Husets combo

    72:-

    en macaron och en tryffel

    The house combo, one macaron and one truffle

  • Husets glass

    45:-/kula/scoop of ice cream

    Homemade ice cream

  • Husets sorbet

    40:-/kula/scoop of sorbet

    Homemade sorbet

  • Överlevnadskit

    210:-

    4cl Cognac eller Calvados, dubbel espresso och en ”Husets combo”

    Survival kit with 4cl Cognac or Calvados, a double espresso and ”The house combo”

Nationaldagen 6 juni

Upp med svenska flaggan, kom och fira dagen med en härlig lunchsittning på Stadshotellet. Ingår gör sallad ,bröd, smör, lättöl, vatten, kaffe och kaka.

  • Ångad vit sparris med smörsås, dillslungad potatis, tångkaviar, sugersnaps och parmesan

    230:-

  • Varmrökt lax, potatissallad på senapsvinägrett och primörer serveras med dillmajonnäs

    230:-

  • Grillad flankstek med bearnaisedipp, pommes och tomatsallad

    230:-

  • Räksmörgås eller räksallad

    193:-

  • Barn – Krispig kyckling med pommes och bearnaisedipp

    145:-

  • Barn – Pannkakor med sylt och grädde

    95:-

Skolavslutningslunch 11 juni

Fira att sommarlovet börjat med en barnvänlig lunch på Stadshotellet. Öppet 11 – 15

Alla barn får sommardrink före maten!

  • Hamburgare 100g med bröd, ost, sallad, tomat, dippsås och pommes

    120:-

  • Pannkakor med sylt och grädde

    95:-

  • Trosa Gelato – säljer glass från sin rullande glasscykel på innergården

  • För vuxna gäller vanliga lunchmenyn för vecka 23, som presenteras samma vecka.

Midsommarafton

Först dukas en somrig förrättsbuffé upp sedan serveras varmrätt och dessert vid bordet

  • Tre olika serveringar

    595:-

  • Förrättsbuffé med

    Sommarsill på smetana, örter och citron Matjessill, rödlök, gräslök, gräddfil Västerbotten Royal toppad med forellrom Gubbröra Ägg med räkor och majonnäs Sommarsallad med vattenmelon och fetaost Dill- och citrongravad lax Västerbottenost, smör och surdegsknäcke

  • Varmrätt

    Grillad kalv med ramslökssmör, rödvinssås, sauterad sparris, rädisor och sugersnaps, serveras med knäckt friterad färskpotatis

  • Dessert

    Chokladbrownie med limemarinerade jordgubbar, vaniljglass, jordgubbscouli och havrecrunch