Öppettider

Tiderna kan komma att variera vid vissa helger

Receptionen

  • MÅN - FRE

    07:00 - 20:00

  • LÖR

    08:00 - 18:00

  • SÖN

    08:00 - 15:00

Restaurangen

  • MÅN - LÖR

    öppet från 18:00

  • Lunch mån - fre

    11 - 14

  • SÖN

    endast förbokade gäster

Spabutiken

  • MÅN - LÖR

    10:00 - 18:00

  • SÖN

    10.00 - 13.00

Menyer

Lunch för vecka 04

Lunch serveras vardagar mellan 11-14, take away kan avhämtas 11 – 15 inkl. lättöl/mineralvatten, salladsbuffé, smör och bröd, bryggkaffe och kaka

Luncher vardagar pris äta här/take away

  • Alltid på Stadt

    195:-/185:-

    Räksmörgås/Räksallad

  • Veckans vegetariska

    145:-/135:-

    Rödbetsbiffar serveras med chèvrekräm och rostade rotfrukter

  • Veckans höjdare

    295:-/285:-

    Steak minute med tomatsallad, bearnaisedipp och pommes

Måndag

  • Fläsknoisette serveras med champinjonsås, rostad potatis samt wokade grönsaker

    145:-/135:-

Tisdag

  • Fisk- och skaldjurssauté serveras med krutonger och aioli

    145:-/135:-

Onsdag

  • Ostpanerad kyckling serveras med tomatsås, ugnsbakade morötter samt grönsaksris

    145:-/135:-

Torsdag

  • Ungersk gulaschgryta serveras med gräddfil och saltgurka

    145:-/135:-

Fredag

  • Viltwallenbergare serveras med potatispuré, skirat smör, gröna ärtor och rårörda lingon

    145:-/135:-

Kvällsmeny

Kvällssittning i matsal eller Bistro.

Förrätter/Starters

  • Bakad chèvre

    155:-

    med rödbetshummus, grillat levainbröd, rostade valnötter och friterade kikärtor

    Baked chèvre with beetroot hummus, grilled levain bread, toasted walnuts and fried chickpeas

  • Skaldjurssoppa

    175:-

    med taleggio och brioche

    Seafood soup with taleggio cheese and brioche

  • Skagenröra

    180:-

    med rostat levainbröd, löjrom och citron

    Shrimp mix with toasted levain bread, bleak roe and lemon

  • Rökt ankbröst

    175:-

    med avokado- och physalissalsa, asiatisk majonnäs, vattenkrasse samt confiterat skinn

    Smoked duck breast with avocado and physalis salsa, Asian mayonnaise, watercress and confit skin

Alltid på Stadshotellet

  • Stadshotellets räksmörgås eller räksallad

    195:-

    Handskalade räkor med majonnäs, sallad, tomat, gurka, rödlök, ägg och citron. 100g räkor

    Shrimp sandwich/shrimp salad hand peeled shrimps served with mayonnaise, lettuce, tomato, cucumber, red onion, egg and lemon. 100g shrimp.

  • Moules Marinières

    265:-/185:-

    serveras med färska pommes frites och majonnäs. stor / liten

    served with fresh French fries and mayonnaise. big/small

  • Steak minute

    295:-

    med bearnaisedipp, färska pommes frites och tomatsallad

    … with béarnaise dip, French fries and tomato salad

Varmrätter/Main courses

  • Gnocchi

    295:-

    med svamp, pecorino och cheddarost serveras med smörbakad blomkål och svartkålschips samt soltorkad tomatolja

    Gnocchi with mushrooms, pecorino and cheddar cheese served with butter-baked cauliflower, black cabbage crisps and sun-dried tomato oil

  • Torskrygg

    365:-

    med brynt kålkräm, sauté på bakad paprika, shiitakesvamp, sojabönor och potatiskrisp samt äppelcidervinägersås

    Cod back with browned cabbage cream, sautéed baked peppers, shiitake mushrooms, soybeans and potato crisp served with apple cider vinegar sauce

  • Halstrad lammytterfilé

    365:-

    med sauté på jordärtskocka och gulbetor smaksatt med fermenterad vitlök och rosmarin, serveras med rödvinssås samt knäckt gratinerad potatis och yoghurt

    Grilled lamb fillet with sautéed Jerusalem artichoke and yellow beets flavoured with fermented garlic and rosemary, served with red wine sauce, gratinated smashed potatoes and yoghurt

Barnmeny/ Children’s menu

  • Alla varmrätter på menyn kan serveras som barnportion (halv portion) till 70% av ord pris. Gäller endast för barn upp tom 14 år.

    All main courses on the menu can be served as a children’s portion (half portion) at 70% of the price. Only for children up to 14 years.

  • Kycklingspett

    135:-

    med pommes frites och bearnaisedipp

    Chicken skewers with French fries and béarnaise dip

  • Pannkakor

    95:-

    med sylt och vispad grädde

    Pancakes with jam and whipped cream

Desserter

  • Kvällens ost

    95:-

    med aprikosmarmelad och saltrostade mandlar

    Tonight’s cheese, apricot jam and salted roasted almonds

  • Mörk chokladterrin

    135:-

    med vispad smetana och mylta samt saltrostad mandel

    Dark chocolate terrine with whipped smetana, mashed cloudberries and salted roasted almonds

  • Crème brûlée

    115:-

  • Husets tryffel

    40:-/st/each

    Homemade truffles

  • Husets macaron

    40:-/st/each

    Homemade macaron

  • Husets combo

    72:-

    en macaron och en tryffel

    The house combo, one macaron and one truffle

  • Husets glass

    45:-/kula/scoop of ice cream

    Homemade ice cream

  • Husets sorbet

    40:-/kula/scoop of sorbet

    Homemade sorbet

  • Överlevnadskit

    210:-

    4cl Cognac eller Calvados, dubbel espresso och en ”Husets combo”

    Survival kit with 4cl Cognac or Calvados, a double espresso and ”The house combo”

Söndagsmiddag

En fast meny som endast serveras på söndagar. Bör förbokas då platserna är begränsade. Välj en, två rätter eller hela menyn.

Förrätt/Starter

  • Laxtartar

    165:-

    med fänkålscrudité, picklade senapsfrön, citrusmajonnäs och friterat rispapper

    Salmon tartare with fennel crudité, pickled mustard seeds, citrus mayonnaise and fried rice paper

    Varmrätt/Main course

    • Vinbrässerad oxkind

      295:-

      med mandelpotatispuré, rödvinssås, bacon, steklök och champinjoner

      Wine-braised beef cheek with mashed potatoes, red wine sauce, bacon, small onions and mushrooms

    Dessert

    • Kardemumma-marinerad apelsin med vit chokladmousse,

      135:-

      kanderade pistagenötter och blodapelsinsorbet

      Cardamom-marinated orange with white chocolate mousse, candied pistachios and blood orange sorbet

    Alla hjärtans dag

    Fira kärleken med att avnjuta en härlig middag på Stadshotellet Boka bord och avnjut nämnda meny för 595:-/person. Boka via restaurangen@trosastadshotell.se eller ring 0156 – 170 70/3

    Förrätt/Starter

    • Gruyèregratinerade havskräftor

      med srirachamajonnäs och brioche

      Varmrätt/Main course

      • Grillad kalvytterfilé

        med potatiskroketter, sugar snaps och marsalavinsås och tryffelfärskost

      Dessert

      • Champagneparfait

        med marinerade jordgubbar, maränger och jordgubbscoulis samt rostad vit choklad

      Stadshotellets hela vinlista