Tiderna kan komma att variera vid vissa helger
MÅN - FRE
07:00 - 20:00
LÖR
08:00 - 18:00
SÖN
08:00 - 15:00
MÅN - LÖR
öppet från 18:00
Lunch mån - fre
11 - 14
SÖN
endast förbokade gäster
MÅN - LÖR
10:00 - 18:00
SÖN
10.00 - 13.00
Lunch serveras vardagar mellan 11-14, take away kan avhämtas 11 – 15 inkl. lättöl/mineralvatten, salladsbuffé, smör och bröd, bryggkaffe och kaka
Luncher vardagar pris äta här/take away
195:-/185:-
Räksmörgås/Räksallad
145:-/135:-
Rödbetsbiffar serveras med chèvrekräm och rostade rotfrukter
295:-/285:-
Steak minute med tomatsallad, bearnaisedipp och pommes
Måndag
145:-/135:-
Tisdag
145:-/135:-
Onsdag
145:-/135:-
Torsdag
145:-/135:-
Fredag
145:-/135:-
Kvällssittning i matsal eller Bistro.
Förrätter/Starters
155:-
med rödbetshummus, grillat levainbröd, rostade valnötter och friterade kikärtor
Baked chèvre with beetroot hummus, grilled levain bread, toasted walnuts and fried chickpeas
175:-
med taleggio och brioche
Seafood soup with taleggio cheese and brioche
180:-
med rostat levainbröd, löjrom och citron
Shrimp mix with toasted levain bread, bleak roe and lemon
175:-
med avokado- och physalissalsa, asiatisk majonnäs, vattenkrasse samt confiterat skinn
Smoked duck breast with avocado and physalis salsa, Asian mayonnaise, watercress and confit skin
Alltid på Stadshotellet
195:-
Handskalade räkor med majonnäs, sallad, tomat, gurka, rödlök, ägg och citron. 100g räkor
Shrimp sandwich/shrimp salad hand peeled shrimps served with mayonnaise, lettuce, tomato, cucumber, red onion, egg and lemon. 100g shrimp.
265:-/185:-
serveras med färska pommes frites och majonnäs. stor / liten
served with fresh French fries and mayonnaise. big/small
295:-
med bearnaisedipp, färska pommes frites och tomatsallad
… with béarnaise dip, French fries and tomato salad
Varmrätter/Main courses
295:-
med svamp, pecorino och cheddarost serveras med smörbakad blomkål och svartkålschips samt soltorkad tomatolja
Gnocchi with mushrooms, pecorino and cheddar cheese served with butter-baked cauliflower, black cabbage crisps and sun-dried tomato oil
365:-
med brynt kålkräm, sauté på bakad paprika, shiitakesvamp, sojabönor och potatiskrisp samt äppelcidervinägersås
Cod back with browned cabbage cream, sautéed baked peppers, shiitake mushrooms, soybeans and potato crisp served with apple cider vinegar sauce
365:-
med sauté på jordärtskocka och gulbetor smaksatt med fermenterad vitlök och rosmarin, serveras med rödvinssås samt knäckt gratinerad potatis och yoghurt
Grilled lamb fillet with sautéed Jerusalem artichoke and yellow beets flavoured with fermented garlic and rosemary, served with red wine sauce, gratinated smashed potatoes and yoghurt
Barnmeny/ Children’s menu
Alla varmrätter på menyn kan serveras som barnportion (halv portion) till 70% av ord pris. Gäller endast för barn upp tom 14 år.
All main courses on the menu can be served as a children’s portion (half portion) at 70% of the price. Only for children up to 14 years.
135:-
med pommes frites och bearnaisedipp
Chicken skewers with French fries and béarnaise dip
95:-
med sylt och vispad grädde
Pancakes with jam and whipped cream
Desserter
95:-
med aprikosmarmelad och saltrostade mandlar
Tonight’s cheese, apricot jam and salted roasted almonds
135:-
med vispad smetana och mylta samt saltrostad mandel
Dark chocolate terrine with whipped smetana, mashed cloudberries and salted roasted almonds
115:-
40:-/st/each
Homemade truffles
40:-/st/each
Homemade macaron
72:-
en macaron och en tryffel
The house combo, one macaron and one truffle
45:-/kula/scoop of ice cream
Homemade ice cream
40:-/kula/scoop of sorbet
Homemade sorbet
210:-
4cl Cognac eller Calvados, dubbel espresso och en ”Husets combo”
Survival kit with 4cl Cognac or Calvados, a double espresso and ”The house combo”
En fast meny som endast serveras på söndagar. Bör förbokas då platserna är begränsade. Välj en, två rätter eller hela menyn.
Förrätt/Starter
165:-
med fänkålscrudité, picklade senapsfrön, citrusmajonnäs och friterat rispapper
Salmon tartare with fennel crudité, pickled mustard seeds, citrus mayonnaise and fried rice paper
Varmrätt/Main course
295:-
med mandelpotatispuré, rödvinssås, bacon, steklök och champinjoner
Wine-braised beef cheek with mashed potatoes, red wine sauce, bacon, small onions and mushrooms
Dessert
135:-
kanderade pistagenötter och blodapelsinsorbet
Cardamom-marinated orange with white chocolate mousse, candied pistachios and blood orange sorbet
Fira kärleken med att avnjuta en härlig middag på Stadshotellet Boka bord och avnjut nämnda meny för 595:-/person. Boka via restaurangen@trosastadshotell.se eller ring 0156 – 170 70/3
Förrätt/Starter
med srirachamajonnäs och brioche
Varmrätt/Main course
med potatiskroketter, sugar snaps och marsalavinsås och tryffelfärskost
Dessert
med marinerade jordgubbar, maränger och jordgubbscoulis samt rostad vit choklad