Öppettider

Tiderna kan komma att variera vid vissa helger

Receptionen

  • MÅN - FRE

    07:30 - 20:30

  • LÖRDAG

    08:00 - 18:00

  • SÖNDAG

    08:00 - 13:00

Restaurangen

  • LUNCH MÅN-FRE

    12 - 14

  • KVÄLL MÅN - LÖRD

    från 18:00

  • SÖNDAG

    Stängt

  • After work FRE

    17 - 19

Spabutiken

  • MÅN - FRE

    10:00 - 18:00

  • LÖRDAG

    09:00 - 18:00

  • SÖNDAG

    10: 00 - 13:00

Rågfrallor

Skållade rågfrallor

Dessa kan du göra helt klara för att ätas eller hoppa över stycket mellan stjärnorna och fortsätta efter andra röda stjärnan för att lägga i frysen halvklara och grädda den morgonen du vill njuta av dem till frukost.

SKÅLLNING
3 dl kokande vatten
1 dl grovmalt rågmjöl

SÅ HÄR GÖR DU SKÅLLNINGEN
Koka upp vatten och häll det över rågmjölet. Plasta och låt svalna.

DEG
skållningen
3 dl vatten
11 dl vetemjöl
1/2 dl mörk sirap
25 g jäst
1 msk salt
1 msk neutral olja t ex rapsolja
solroskärnor

BAKA SAMMA DAG
Blanda skållningen med övriga ingredienser. 10 minuter långsamt med köksassistent eller knåda ordentligt för hand i 15 min. Mer mjöl kan behövas tillsättas om man knådar förhand, eftersom degen kan vara lös. Tecknad stjärnor png | PNGEgg
Låt degen vara i en bunke och plasta över, låt jäsa i ca 30 min.
Slå upp degen på ett mjölat bakbord, dela upp och forma ca 25 st frallor.
Pensla med vatten och strö på solroskärnor.
Lägg frallorna på en bakplåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 min.
Värm ugnen till 250 grader. Sänk till 200gr när frallorna sätts in.
Grädda i ca 15 min, frallorna ska få en innetemperatur på 98 grader.

Tecknad stjärnor png | PNGEggFRYS IN OCH BAKA EN ANNAN DAG
Kyl ned degen i ca 10-15 min, forma ca 25 st frallor och frys in.
Tag fram kvällen före. Lägg på en plåt, plasta in och ställ i kylen över natten.
Tag ut i rumstemperatur Pensla med vatten och strö på solroskärnor.
Låt jäsa i 45 min.
Värm ugnen till 250 grader. Sänk till 200gr när frallorna ställs in.
Grädda i ca 15 min, frallorna ska få en innetemperatur på 98 grader.

Skållade Rågbullar