Tiderna kan komma att variera vid vissa helger
MÅN - FRE
07:00 - 20:00
LÖR
08:00 - 18:00
SÖN
08:00 - 13:00
MÅN - LÖR
öppet från 18:00
Lunch mån - fre från 2 sept
11 - 14
SÖN
stängt
MÅN - LÖR
10:00 - 18:00
SÖN
10.00 - 13.00
Dessa kan du göra helt klara för att ätas eller hoppa över stycket mellan stjärnorna och fortsätta efter andra röda stjärnan för att lägga i frysen halvklara och grädda den morgonen du vill njuta av dem till frukost.
SKÅLLNING
3 dl kokande vatten
1 dl grovmalt rågmjöl
SÅ HÄR GÖR DU SKÅLLNINGEN
Koka upp vatten och häll det över rågmjölet. Plasta och låt svalna.
DEG
skållningen
3 dl vatten
11 dl vetemjöl
1/2 dl mörk sirap
25 g jäst
1 msk salt
1 msk neutral olja t ex rapsolja
solroskärnor
BAKA SAMMA DAG
Blanda skållningen med övriga ingredienser. 10 minuter långsamt med köksassistent eller knåda ordentligt för hand i 15 min. Mer mjöl kan behövas tillsättas om man knådar förhand, eftersom degen kan vara lös.
Låt degen vara i en bunke och plasta över, låt jäsa i ca 30 min.
Slå upp degen på ett mjölat bakbord, dela upp och forma ca 25 st frallor.
Pensla med vatten och strö på solroskärnor.
Lägg frallorna på en bakplåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 min.
Värm ugnen till 250 grader. Sänk till 200gr när frallorna sätts in.
Grädda i ca 15 min, frallorna ska få en innetemperatur på 98 grader.
FRYS IN OCH BAKA EN ANNAN DAG
Kyl ned degen i ca 10-15 min, forma ca 25 st frallor och frys in.
Tag fram kvällen före. Lägg på en plåt, plasta in och ställ i kylen över natten.
Tag ut i rumstemperatur Pensla med vatten och strö på solroskärnor.
Låt jäsa i 45 min.
Värm ugnen till 250 grader. Sänk till 200gr när frallorna ställs in.
Grädda i ca 15 min, frallorna ska få en innetemperatur på 98 grader.