Sagt av våra gäster

Omdömen och utmärkelser

avdelare
 

Booking.com 2019, 2020

 
 

Hotels.com 2021
 
 
Expedia 2021
 
 

Trip Advisor`s travelers’ choice award


Trip Advisor`s travelers’ choice award

Trip Advisor 2019
Trip Advisor 2018Trip Advisor 2017

Forsätter erhålla Certificate of Excellence 2017
TripAdvisor delar ut ett Certificate of Excellence till boenden, sevärdheter och restauranger som kontinuerligt får mycket bra omdömen från resenärer.

Trip Advisor 2016

Utsett till det 10:e bästa hotell i Sverige 2016 av TripAdvisors recensenter.
Certificate of Excellence 2016

Trip Advisor 2015

Certificate of Excellence 2015

Trip Advisor 2014

Utsett till ett av de 25 mest romantiska hotellen i Sverige 2014.
Certificate of Excellence 2014


2011 Årets Värdskap i Sörmland. 

Utmärkelse av STUA

Betyg 4 av 5  i DN:s Hotellpatrullen 2013-10-23

"Stämning och trivsel lyfter det gamla hotellet"

Ur White Guide 2019:
Trosa Stadshotell & Spa
Publicerad augusti 2020
MYCKET GOD NIVÅ

I pittoreska Trosa samlas många glada hemesterfirare för att njuta av den vackra gamla bebyggelsen. Centralt men på en lugn gata ligger det anrika Stadshotellet. Atmosfären är stillsam, både i trädgården och inomhus. Entrén leder till matsalen, baren och den mysiga loungen dit man gärna drar sig under svalare säsonger. Den glada och trevliga personalen får en att känna sig välkommen direkt. Rummen är fördelade i olika byggnader och vart och ett av dem bär sin egen prägel. De är ljust och romantiskt inredda, du hittar förmodligen en vackert blommande orkidé, inte bara i ditt eget rum utan även i korridoren.
Bland gästerna ses gott om förälskade par i alla åldrar. Inte sällan också i huset spa, som är Trosas enda (det ryktas att gäster från andra hotell slinker in för en behandling, eller två de också). När du på spatservänliga grusgångar tar den obligatoriska kanalpromenaden, passa på att avnjuta en Trosabakelse och en kopp kaffe på Stadshotellets eget Trosa Stadscafé. Bakelsens gyllengula färg är en hyllning till hotellets fasad i samma ton, och smaken av havtorn minner om närheten till havet.
Hotellet har också en trevlig restaurang, den hittar du här.


Ur White Guide 2018:

Trosa Stadshotell och Spa

4. God klass

68
Matpoäng: 26/40

Romantik vid världens ände

Det romantiska lilla Trosa Stadshotell har fyllt 150 år. Ambitionen är att erbjuda gästerna en exklusiv upplevelse där allt, in i minsta detalj, framstår som en enda hyllning till kärleken. Par, barnfamiljer och turister från USA, Tyskland såväl som Holland samsas i den idylliska restaurangen. En elegant innergård med infravärmare erbjuder möjligheten att spisa utomhus även då den svenska sommaren inte värmer särdeles. Passionen för lokal matupplevelse är stor. Under svamp- och bärsäsong plockar minsann krögaren själv råvarorna, vilket märks tydligt i menyn. Vildsvinsbacon i rökridå kittlar smaklökarna och den rosaröda oxfilén utstrålar perfektion. Möjligheterna att variera sina efterrätter är myckna då det bjuds både tryfflar, sorbet och glass i nya smaker varje dag. Banne mej, det verkar faktiskt finnas kärlek överallt på stadshotellet i Trosa.


Ur White Guide 2017:

Trosa Stadshotell och Spa

4. God klass 

67

Matpoäng: 25/40

Omtänksamt och helgjutet

Helheten som Trosa Stadshotell visar upp är genuin och speciell. Man bor bra, har många underhållningspunkter att välja mellan och äter gott. På uteveranda med bar på sommaren eller i vinprovarrum, bistro eller finmatsalar. Under hösten lockar skaldjursbuffé och på fredagar är det after work i baren/receptionen. Krögarparet Scharp har drivit hotellet med restaurang i flera år och de ger ypperlig service. Som gäst känner man sig sedd och omhuldad med finstämd integritet. Bara det värt ett besök. Matsedelns rätter spänner mellan klassiker och spännande smaker, ofta med sörmländska råvaror som bas. En halstrad pilgrimsmussla med pumpa, i krämform, som inlagda tärningar och rostade kärnor. Karljohanssoppan har krögaren själv plockat ihop råvaran till. Dovhjortsbiffen presenteras med bakad blomkål, morot, spets- och rosenkål. Den perfekt krämiga crème brûléen har en god nyponsorbet vid sidan.

 

Västra Långgatan 19, 619 35 Trosa  •  0156-170 70  •  info@trosastadshotell.se  •  Vägbeskrivning och karta   •  Integritetspolicy

Trosa Stadshotell - InstagramTrosa Stadshotell - Facebook
utvald-av-svenskamoten
svenska_spahotell
visita
hotelstars
sormlands-turistutveckling
VisitSormland
utflyktsvagen
Kerstin Florian Webshop