Öppettider

Tiderna kan komma att variera vid vissa helger

Receptionen

  • MÅN - FRE

    07:00 - 20:00

  • LÖR

    08:00 - 18:00

  • SÖN

    08:00 - 15:00

Restaurangen

  • MÅN - SÖN

    öppet från 18:00

  • Lunch mån - fre

    11 - 14

  • Lättare meny i baren

    14 - 18

  • After work

    fre 17-19

  • Afternoon tea

    sön 13.30 - 15.30

Spa med butik

  • MÅN - SÖN

    10:00 - 18:00

Nyårskasse

Låt proffskockar laga din supé

En nyårssupé 2025!

Sista dag att beställa är fredagen 26/12 med reservation för att det kan bli slutsålt innan dess, då vi har ett begränsat antal portioner/kassar. Hämtas och betalas, mellan 11-13:00 den 31/12 i Bistron på Stadshotellet.

625:-/person

Bokas via e-post till osa@trosastadshotell.se
Uppge: antal portioner, namn och mobilnummer


Meny

Krämig hummersoppa med hummersallad och västerbottensostbröd

Örtbakad kalvytterfilé och potatiskaka med smak av dijonsenap samt timjan som serveras med grönpepparsås, rotfruktssauté, parmesancrème och örtkrisp

Champagnepannacotta med hallongömma, blåbärsglaze, färska bär och havrekrisp

+ instruktionsblad i varje påse


En liten hjälp att tillaga nyårsmenyn

– dessa instruktioner och vintips finns även i din nyårskasse vid avhämtning

Förrätten
Värm hummersoppan och mixa gärna med en stavmixer innan servering eller tillsätt tre matskedar vispad grädde för att få upp fluffigheten i soppan. En liten skvätt konjak förhöjer också smaken. Hummersalladen arrangerar du i tallriken innan du häller på soppan.

Varmrätten
Ta fram köttet i rumsvärme ca en timme före tillagningen. Sätt på ugnen, en varmluftsugn på 170 grader och en vanlig ugn på 180 grader.
Sätt in potatiskakan i ugnen och efter fem minuter sätt in grönsakerna. Passa grönsakerna, de ska bara bli varma. Värm under tiden såsen på spisen.
Sätt in kalvytterfilén och låt temperaturen gå upp till 55 grader innertemperatur, låt sedan köttet vila ca 10 minuter.
Lägg upp köttet med potatiskakan, grönsakerna och tryffelsåsen.
Dekorera gärna med färska örter t ex timjan om du har det hemma.

Desserten är klar att servera som den är.

Vintips till nyårskassen

kommer här från från Stadshotellets sommelier Linnéa Nyström

Förrätt är Krämig hummersoppa med hummersallad och västerbottensostbröd
Till denna lyxiga förrätt, med en hummersoppa så rik och krämig att självaste Poseidon skulle bli avundsjuk, krävs en dryck att möta dess kunglighet. En sprudlande, torr och frisk Champagne besitter den egenskapen tillsammans med mineralitet, brödighet och bubblor vilket förhöjer soppans rikedom och tar västerbottenostbrödets sälta till oanade höjder.

Varmrätt är Örtbakad kalvytterfilé och potatiskaka med smak av dijonsenap samt timjan som serveras med grönpepparsås, rotfruktssauté, parmesancrème och örtkrisp
Att ackompanjera denna smakrika anrättning kräver ett stort vin med pondus. Detta finner vi i vinvärldens huvudstad, en kraftfull Bordeaux, eller varför inte en sofistikerad Chianti Classico? Vinets tanniner balanserar köttets saftighet och såsens kryddighet. Dessa viner brukar även ha en viss örtighet och friskhet som paras väl med övriga komponenter.

Dessert blir Champagnepannacotta med hallongömma, blåbärsglaze, färska bär och havrekrisp
Och finalen, kronan på verket… Ett vin värdig en nyårsfest och som kan dansa i takt till denna söta symfoni. En Moscato d’Asti, vars bubblor kittlar som skratt och omfamnar dessertens sötma med öppna armar.
Må det nya året bli fyllt av lika mycket glädje och fantastiska smaker som denna ljuvliga meny.

Skål och ett Strålande Gott Nytt År!
önskar vännerna på Stadshotellet