Öppettider

Tiderna kan komma att variera vid vissa helger

Receptionen

  • MÅN - FRE

    07:00 - 20:00

  • LÖR

    08:00 - 18:00

  • SÖN

    08:00 - 17:00

Restaurangen

  • MÅN - LÖR

    öppet från 18:00

  • SÖN

    öppet från 18:00

  • Lunch mån - fre

    11 - 14

Spa med butik

  • MÅN - SÖN

    10:00 - 18:00

Menyer

Lunch för vecka 20

Lunch serveras vardagar mellan 11-14, take away kan avhämtas 11 – 15 inkl. lättöl/mineralvatten, salladsbuffé, smör och bröd, bryggkaffe och kaka

Luncher vardagar – pris äta här/take away

  • Alltid på Stadt

    195:-/185:-

    Räksmörgås/Räksallad

  • Veckans vegetariska

    145:-/135:-

    Lime- och chilibakad aubergine med sauté på belugalinser och grönsaker serveras med getostcrème

  • Veckans höjdare

    295:-/285:-

    Steak minute med tomatsallad, bearnaisedipp och pommes

Måndag

  • Kycklinggryta

    145:-/135:-

    smaksatt med sweetchili och lime, serveras med grönsakscouscous, sojamajonnäs och rostade solroskärnor

Tisdag

  • Krämig fisk- och skaldjurssauté

    145:-/135:-

    med aioli och krutonger

Onsdag

  • Kallmarinerad fläskfilé

    145:-/135:-

    med potatissallad smaksatt med senapsvinägrett serveras med fetaostcrème

Torsdag

  • Ostpanerad kyckling

    145:-/135:-

    med tomatsås, rostade morötter och jasminris

Fredag

  • Wallenbergare

    145:-/135:-

    med skirat smör, rårörda lingon, potatispuré och gröna ärtor

Kvällsmeny

Kvällssittning i matsal eller Bistro.

Förrätter/Starters

  • Pocherad vit sparris (V)

    180:-

    med bakad tomat, ramslökssmör, friterad svartrot samt dill

    Poached white asparagus with baked tomato, ramson butter, deep-fried black salsify and dill

  • Krämig nässelsoppa

    170:-

    med najadlax, citron, gräslök, oststicks och forellrom

    Creamy nettle soup with salmon, lemon, chives, cheese sticks and trout roe

  • Pannacotta på prästost

    175:-

    serveras på kavring och toppas med löjrom, rödlök och dill-tuile

    Cheese panna cotta on dark rye bread with bleak roe, red onion and dill tuile

  • Toast Pelle Janzon

    200:-

    smörstekt toast med tunt utbankad oxfilé samt äggula, pepparrot, rödlök och löjrom

    Butter-fried toast thinly pounded beef tenderlion with egg yolk, horseradish, red onion and bleak roe

Alltid på Stadshotellet

  • Stadshotellets räksmörgås eller räksallad, 100g

    195:-

    Handskalade räkor med majonnäs, sallad, tomat, gurka, rödlök, ägg, citron och dill

    Sandwich or salad with hand peeled shrimps served with mayonnaise, lettuce, tomato, cucumber, red onion, egg, lemon and dill

  • Moules Marinières

    265:-/185:-

    serveras med färska pommes frites och majonnäs. stor / liten

    served with fresh French fries and mayonnaise. big/small

  • Steak minute

    295:-

    med bearnaisedipp, färska pommes frites och tomatsallad

    … with béarnaise dip, French fries and tomato salad

Varmrätter/Main courses

  • Vårens rotselleri med primörer (V)

    285:-

    och en ragu på tomat och timjan, serveras med grillad pak choi samt smör smaksatt med citron och solrosfrön

    Spring celeriac with spring vegetables and a tomato/thyme ragout, grilled pak choi and butter with lemon and sunflower seed

  • Smörbakad gös

    365:-

    med potatis, sparris, kålrabbi och romanesco, ramslöksmörsås, forellrom, isad rädisa och blomkålspuré

    Butter-baked zander, potatoes, asparagus, kohlrabi and romanesco, ramson butter sauce, trout roe, iced radish and cauliflower puree

  • Grillad kalvytterfilé

    350:-

    med vårprimörer, gremolata, smörad kalvsky, rabarber- och sugersnapscrudité

    Grilled contrefillet of veal with spring vegetables, gremolata, gravy, rhubarb and sugar snaps crudité

  • Klassisk Biff Rydberg

    375:-

    med sauterad lök, rå äggula och sauterad potatis samt senapscrème

    Biff á la Rydberg with classic garnishes such as sautéed onion, raw egg yolk, sautéed potatoes and mustard cream

Barnmeny/ Children’s menu

  • Alla varmrätter på menyn kan serveras som barnportion (halv portion) till 70% av ord pris. Gäller endast för barn upp tom 14 år.

    All main courses on the menu can be served as a children’s portion (half portion) at 70% of the price. Only for children up to 14 years.

  • Köttbullar

    135:-

    med gräddsås, kokt potatis och lingon

    Meatballs with cream sauce, potatoes and lingonberry jam

  • Henkes pannkakor

    95:-

    med sylt och vispad grädde

    Pancakes with jam and whipped cream

Desserter

  • Bakade rabarber

    135:-

    jordgubbssorbet, myntayoghurt, rabarberkrisp och rostade pistagenötter

    Baked rhubarb, strawberry sorbet, mint yogurt, rhubarb crisp and roasted pistachios

  • Choklad- och dulce de leche cremeux

    135:-

    med havre- och hasselnötscrunch, hallonkompott samt chokladkräm

    Chocolate and dulce de leche cremeux, oat and hazelnut crunch, raspberry compote served with chocolate cream

  • Crème brûlée

    115:-

  • Husets tryffel

    40:-/st/each

    Homemade truffles

  • Husets macaron

    40:-/st/each

    Homemade macaron

  • Husets combo

    72:-

    en macaron och en tryffel

    The house combo, one macaron and one truffle

  • Husets glass

    45:-/kula/scoop of ice cream

    Homemade ice cream

  • Husets sorbet

    40:-/kula/scoop of sorbet

    Homemade sorbet

  • Överlevnadskit

    210:-

    3cl Cognac eller Calvados, dubbel espresso och en ”Husets combo”

    Survival kit with 3cl Cognac or Calvados, a double espresso and ”The house combo”

After work-meny

Fredagar 17 – 19, utan bordbokning kan du komma in och beställa något gott att dricka och äta

Dryckesmeny 17-19 fredagar

  • Melleruds utmärkta pilsner

    72:-/40cl, 55:-/30cl

  • Briska Päron

    68:-/33cl

  • La Meridionale, rött, vitt, rosé

    84:-/15cl

  • Cava Bach

    88:-/12cl

  • Champagne

    136:-/12cl

  • Alkoholfritt – Mousserande Chavin Sparkling Chardonnay, Frankrike

    76:-/12cl

  • Läsk Coca Cola, Cola Zero, Fanta, Sprite, Trocadero

    36:-/33cl

Lättare AW-matmeny

  • Plocktallrik bas

    155:-

    med Brie de Meaux, Gruyère, Stadts gröna tomatmarmelad, tunnbrödssticks, lantchips med parmesancrème och marinerade oliver

  • Plocktallrik extra

    225:-

    Plocktallrik bas plus lufttorkad skinka, salami, kaprisbär och cheddarost

  • Lyxigt tilltugg

    59:-

    Två krustader med räkröra

  • Färska pommes frites

    55:-

    med majonnäs

  • Oliver

    49:-

  • Lantchips

    40:-

  • Nötter

    55:-

    Söndagsmiddag

    En fast meny som endast serveras på söndagar. Bör förbokas då platserna är begränsade. Välj en, två rätter eller hela menyn.

    Förrätt/Starter

    • Nässelfrittata

      165:-

      med forellrom, smetana och picklad rödlök

      Nettle frittata with trout roe, sour cream and pickled red onion

      Varmrätt/Main course

      • Halstrad torskrygg

        295:-

        med babyspenat, sugersnaps, rädisor, örtcrunch samt sardellsmör serveras med dillslungad potatis

        Grilled cod back with baby spinach, sugar snaps, radishes, herb crunch and anchovy butter served with dill potatoes

      Dessert

      • Kardemumma-marinerad apelsin med vit chokladmousse

        135:-

        kanderade pistagenötter och blodapelsinsorbet

        Cardamom-marinated orange with white chocolate mousse, candied pistachios and blood orange sorbet

      Stadshotellets stora vinlista