Öppettider

Tiderna kan komma att variera vid vissa helger

Receptionen

  • MÅN - FRE

    07:00 - 20:00

  • LÖR

    08:00 - 18:00

  • SÖN

    08:00 - 15:00

  • Midsommar - 10 augusti, mån - fre

    07:30 - 20:00

  • Midsommar - 10 augusti, lör - sön

    08:00 - 20:00

Restaurangen

  • MÅN - LÖR

    öppet från 18:00

  • SÖN

    öppet från 18:00

  • Lunch mån - fre tom13 juni

    11 - 14

  • Lättare barmeny 16 juni - 24 aug

    12 - 18

  • Midsommar - 10 aug MÅN - SÖN

    öppet från 18:00

Spa med butik

  • MÅN - SÖN

    10:00 - 18:00

Menyer

Sommarmeny

Sitt i gamla matsalar, en modern bistro eller ute på gården öppet från 18.00

Förrätter/Starters

  • Färskpotatisterrin (lakto ovo veg.)

    170:-

    serveras med tångkaviar, ruccola och örtolja samt potatiskrisp

    Fresh potatoes terrine served with seaweed caviar, arugula, herb oil and potato crisps

  • Toast Skagen 80g/120g

    175:-/230:-

    toppad med löjrom (fr Bottenviken) citron och dill

    Toast Skagen topped with bleak roe, lemon and dill

  • Löjromstoast

    305:-

    30g löjrom från Bottenviken serveras med smetana, rödlök och citron

    Bleak roe from Bothnian Bay toast served with sour cream, red onion and lemon

  • Kallrökt lax

    170:-

    på ört- och sherrymarinerad gurka, limefärskost, tomatgelé toppad med forellrom och chilirostade sesamfrön

    Cold smoked salmon lying on herb and sherry marinated cucumber, lime cream cheese, tomato jelly, trout roe and chili roasted sesame seeds

  • Caesarsallad

    175:-

    romansallad, parmesan och krutonger

    Caesar salad, romaine lettuce, parmesan and croutons

  • Caesarsallad med 100g handskalade räkor

    249:-

    Caesar salad with 100g hand-peeled shrimp

  • Caesarsallad med 100g oxfilé

    269:-

    Caesar salad with 100g tender loin

  • Sotad oxfilé

    210:-

    med eldad cheddarost, balsamicoinlagd borettanalök och jalapeñomajonnäs

    Seared tender loin with charred cheddar cheese, balsamic pickled borettana onion and jalapeño mayonnaise

Mittemellan

  • Stadshotellets räksmörgås eller räksallad

    195:-

    Handskalade räkor med majonnäs, sallad, rödlök, tomat, gurka, ägg och citron. 100g räkor

    Shrimp sandwich/shrimp salad hand peeled shrimps served with mayonnaise, lettuce, red onion, tomato, cucumber, egg and lemon. 100g shrimps.

  • Moules Marinières stor/liten small/large

    265/185:-

    serveras med färska pommes frites och majonnäs.

    served with fresh French fries and mayonnaise.

Varmrätter/Main courses

  • Bakad blomkål (vegansk)

    275:-

    med blomkålspuré, smörsauterad portobellosvamp och morötter samt cashewnötskräm och ärtskott

    Baked cauliflower with cauliflower puree, butter-sautéed portobello mushrooms and carrots, cashew nut cream and pea shoots

  • Halstrad rödingfilé

    325:-

    med fänkålscrudité, dragonsmörsås, sauterade primörer, färskpotatis, salladslök, sugarsnaps och rädisor

    Seared char fillet with fennel crudité, tarragon butter sauce, sautéed spring vegetables, new potatoes, green onions, sugar snap peas and radishes

  • Steak minute

    295:-

    med tomatsallad, färska pommes frites och bearnaisedipp

    … with tomato salad, French fries and béarnaise dip

  • Flankstek

    345:-

    med chimichurri, sauterade haricoverts, knäckt friterad färskpotatis och café de paris-smör

    Flank steak with chimichurri, sautéed green beans, crispy fried new potatoes and Café de Paris butter

  • Svensk oxfilé 100g/200g

    300:-/460:-

    med klassiska tillbehör som sauterade haricoverts, bakad kvisttomat och färska pommes frites samt vitlökssmör

    Swedish tender loin with sautéed green beans, baked tomato, fresh French fries and garlic butter

Barnmeny/ Children’s menu

  • Allt på menyn kan serveras som barnportion (halv portion) till 70% av ord pris. Gäller endast för barn upp tom 14 år.

    All courses on the menu can be served as a children’s portion (half portion) at 70% of the price. Only for children up to 14 years.

  • Kycklingspett

    135:-

    med färska pommes frites och bearnaisedipp

    Chicken skewers with fresh French fries and bearnaise dip

  • Henkes pannkakor

    95:-

    med sylt och vispad grädde

    Pancakes with jam and whipped cream

Desserter

  • Sommarskål

    135:-

    med färska bär, lemon curd och vit chokladmousse samt krossade vaniljdrömmar

    Summer in a bowl with berries, lemon curd, white chocolate mousse and cookie crumbs

  • Sockerkaka

    135:-

    smaksatt med hallon serveras med mangosorbet, kokosflakes och färska hallon

    Raspberry flavored sponge cake served with mango sorbet, coconut flakes and raspberries

  • Crème brûlée

    115:-

  • Husets glass

    45:-/kula/scoop of ice cream

    Homemade ice cream

  • Husets sorbet

    40:-/kula/scoop of sorbet

    Homemade sorbet

  • Husets tryffel

    40:-/st/each

    Homemade truffles

  • Macaron

    40:-/st/each

  • Husets combo

    72:-

    en macaron och en tryffel

    The house combo, one macaron and one truffle

  • Överlevnadskit

    210:-

    3cl Cognac eller Calvados, dubbel espresso och en ”Husets combo”

    Survival kit with 3cl Cognac or Calvados, a double espresso and ”The house combo”

Sommarens lättare barmeny

Serveras alla dagar 12-18

Barmeny / Pris

  • Mini tacos Trio

    175:-

  • Krispig serranoskinka med kräm på rostad majs, rostade pinjenötter och picklad rödlök

  • Avokado- och mangosalsa med chili och jalapeño samt koriander

  • Räkcocktail med gräs- och salladslök

  • Räksmörgås

    195:-

  • Salami- och briesmörgås

    135:-

  • Charktallrik

    155:-

  • Oliver

    49:-

  • Nötter

    55:-

  • Chips

    40:-

  • Dagens mjuka kaka

    49:-

Grillsöndagar 29 juni – 10 aug

    • Söndagsgrillning

      495:-

      En riktigt välmatad buffé med grillat av nöt- och fläskkött, fina korvar, kyckling och helgrillad fisk hittas ute vid grillen. På buffén inomhus finns många olika matiga sallader, såser och andra tillbehör ihop med ostar, bröd och dessert.

    Stadshotellets stora vinlista