Tiderna kan komma att variera vid vissa helger
MÅN - FRE
07:00 - 20:00
LÖR
08:00 - 18:00
SÖN
08:00 - 17:00
MÅN - LÖR
öppet från 18:00
SÖN
öppet från 18:00
Lunch mån - fre
11 - 14
MÅN - SÖN
10:00 - 18:00
Lunch serveras vardagar mellan 11-14, take away kan avhämtas 11 – 15 inkl. lättöl/mineralvatten, salladsbuffé, smör och bröd, bryggkaffe och kaka
Luncher vardagar – pris äta här/take away
195:-/185:-
Räksmörgås/Räksallad
145:-/135:-
Lime- och chilibakad aubergine med sauté på belugalinser och grönsaker serveras med getostcrème
295:-/285:-
Steak minute med tomatsallad, bearnaisedipp och pommes
Måndag
145:-/135:-
smaksatt med sweetchili och lime, serveras med grönsakscouscous, sojamajonnäs och rostade solroskärnor
Tisdag
145:-/135:-
med aioli och krutonger
Onsdag
145:-/135:-
med potatissallad smaksatt med senapsvinägrett serveras med fetaostcrème
Torsdag
145:-/135:-
med tomatsås, rostade morötter och jasminris
Fredag
145:-/135:-
med skirat smör, rårörda lingon, potatispuré och gröna ärtor
Kvällssittning i matsal eller Bistro.
Förrätter/Starters
180:-
med bakad tomat, ramslökssmör, friterad svartrot samt dill
Poached white asparagus with baked tomato, ramson butter, deep-fried black salsify and dill
170:-
med najadlax, citron, gräslök, oststicks och forellrom
Creamy nettle soup with salmon, lemon, chives, cheese sticks and trout roe
175:-
serveras på kavring och toppas med löjrom, rödlök och dill-tuile
Cheese panna cotta on dark rye bread with bleak roe, red onion and dill tuile
200:-
smörstekt toast med tunt utbankad oxfilé samt äggula, pepparrot, rödlök och löjrom
Butter-fried toast thinly pounded beef tenderlion with egg yolk, horseradish, red onion and bleak roe
Alltid på Stadshotellet
195:-
Handskalade räkor med majonnäs, sallad, tomat, gurka, rödlök, ägg, citron och dill
Sandwich or salad with hand peeled shrimps served with mayonnaise, lettuce, tomato, cucumber, red onion, egg, lemon and dill
265:-/185:-
serveras med färska pommes frites och majonnäs. stor / liten
served with fresh French fries and mayonnaise. big/small
295:-
med bearnaisedipp, färska pommes frites och tomatsallad
… with béarnaise dip, French fries and tomato salad
Varmrätter/Main courses
285:-
och en ragu på tomat och timjan, serveras med grillad pak choi samt smör smaksatt med citron och solrosfrön
Spring celeriac with spring vegetables and a tomato/thyme ragout, grilled pak choi and butter with lemon and sunflower seed
365:-
med potatis, sparris, kålrabbi och romanesco, ramslöksmörsås, forellrom, isad rädisa och blomkålspuré
Butter-baked zander, potatoes, asparagus, kohlrabi and romanesco, ramson butter sauce, trout roe, iced radish and cauliflower puree
350:-
med vårprimörer, gremolata, smörad kalvsky, rabarber- och sugersnapscrudité
Grilled contrefillet of veal with spring vegetables, gremolata, gravy, rhubarb and sugar snaps crudité
375:-
med sauterad lök, rå äggula och sauterad potatis samt senapscrème
Biff á la Rydberg with classic garnishes such as sautéed onion, raw egg yolk, sautéed potatoes and mustard cream
Barnmeny/ Children’s menu
Alla varmrätter på menyn kan serveras som barnportion (halv portion) till 70% av ord pris. Gäller endast för barn upp tom 14 år.
All main courses on the menu can be served as a children’s portion (half portion) at 70% of the price. Only for children up to 14 years.
135:-
med gräddsås, kokt potatis och lingon
Meatballs with cream sauce, potatoes and lingonberry jam
95:-
med sylt och vispad grädde
Pancakes with jam and whipped cream
Desserter
135:-
jordgubbssorbet, myntayoghurt, rabarberkrisp och rostade pistagenötter
Baked rhubarb, strawberry sorbet, mint yogurt, rhubarb crisp and roasted pistachios
135:-
med havre- och hasselnötscrunch, hallonkompott samt chokladkräm
Chocolate and dulce de leche cremeux, oat and hazelnut crunch, raspberry compote served with chocolate cream
115:-
40:-/st/each
Homemade truffles
40:-/st/each
Homemade macaron
72:-
en macaron och en tryffel
The house combo, one macaron and one truffle
45:-/kula/scoop of ice cream
Homemade ice cream
40:-/kula/scoop of sorbet
Homemade sorbet
210:-
3cl Cognac eller Calvados, dubbel espresso och en ”Husets combo”
Survival kit with 3cl Cognac or Calvados, a double espresso and ”The house combo”
Fredagar 17 – 19, utan bordbokning kan du komma in och beställa något gott att dricka och äta
Dryckesmeny 17-19 fredagar
72:-/40cl, 55:-/30cl
68:-/33cl
84:-/15cl
88:-/12cl
136:-/12cl
76:-/12cl
36:-/33cl
Lättare AW-matmeny
155:-
med Brie de Meaux, Gruyère, Stadts gröna tomatmarmelad, tunnbrödssticks, lantchips med parmesancrème och marinerade oliver
225:-
Plocktallrik bas plus lufttorkad skinka, salami, kaprisbär och cheddarost
59:-
Två krustader med räkröra
55:-
med majonnäs
49:-
40:-
55:-
En fast meny som endast serveras på söndagar. Bör förbokas då platserna är begränsade. Välj en, två rätter eller hela menyn.
Förrätt/Starter
165:-
med forellrom, smetana och picklad rödlök
Nettle frittata with trout roe, sour cream and pickled red onion
Varmrätt/Main course
295:-
med babyspenat, sugersnaps, rädisor, örtcrunch samt sardellsmör serveras med dillslungad potatis
Grilled cod back with baby spinach, sugar snaps, radishes, herb crunch and anchovy butter served with dill potatoes
Dessert
135:-
kanderade pistagenötter och blodapelsinsorbet
Cardamom-marinated orange with white chocolate mousse, candied pistachios and blood orange sorbet