Ordinarie öppettider

Tiderna kan variera beroende på säsong och helgdagar

Receptionen

  • MÅN - FRE

    07:00 - 20:30

  • LÖRDAG

    08:00 - 18:00

  • SÖNDAG

    08:00 - 13:00

Restaurangen

  • LUNCH MÅN-FRE

    12:00 - 14:00

  • KVÄLL MÅN-LÖR

    från 18:00

  • SÖN

    endast sommaröppet

  • After work FRE

    17:00 - 19:00

  • Frukost (mån) tis - fre

    07:00 - 09:30

  • Frukost lör

    08:00 - 10:00

  • Frukost sön

    08:00 - 11:00

Spabutiken

  • MÅN - FRE

    10:00 - 18:00

  • LÖR

    09:00 - 18:00

  • SÖN

    10:00 - 13:00

Menyer

Lunchmeny vecka 21

12.00 – 14.00 måndag – fredag • Take away-lunch 12 – 17 • salladsbuffé, kaffe och liten kaka ingår

Luncher vardagar

  • pris: äta här/take away

  • Veckans soppa

    98:- / 88:-

    Sparrissoppa med salladslök och rädisor samt krutonger

  • Veckans vegetariska

    135:- / 120:-

    Bakad spetskål med ratatouille och belugalinser samt aioli med fermenterad vitlök

  • Alltid på Stadt

    175:-

    Räksallad eller räksmörgås

Måndag

  • Choucroute garni

    135:- / 120:-

    en surkålsrätt med korv och fläsk

Tisdag

  • Fisk- och skaldjursgryta

    135:- / 120:-

    med citronmajonnäs och krutonger

Onsdag

  • Stekt kyckling

    135:- / 120:-

    med grönsaksbulgur och sojasesammajonnäs

Torsdag

  • Lunchen stängd

    135:- / 120:-

    Kristi Himmelsfärds dag

Fredag

  • Strip steak

    135:- / 120:-

    picklat grönt, örtrostad potatis och chililime aioli

À la carte – kvällsmeny

Kvällssittning i matsal eller Bistro. För take away får du 10% rabatt på priset.

Förrätter/Starters

  • Löjromstoast 30g löjrom

    325:-

    (löjrom från Bottenviken) serveras med smetana, rödlök och citron

    Bleak roe (from Bothnian Bay) toast served with sour cream, red onion and lemon

  • Halstrad pilgrimsmussla

    185:-

    med sötpotatispuré smaksatt med chili och lime samt sojapärlor

    Grilled scallop with sweet potato puree flavored with chili and lime and soy pearls

  • Färsk vit sparris

    175:-

    med tryffelsmörsås, hyvlad parmesanost och rädisor.

    Fresh white asparagus with truffle butter sauce, parmesan cheese and radishes

  • Grillad källarrökt bacon med 63 gradigt ägg

    170:-

    och nässelmajonnäs, isad silverlök samt örtsallad

    Grilled smoked bacon with egg of 63 degrees and nettle mayonnaise, pearl onion and herb salad

Mittemellan

  • Stadshotellets räksmörgås eller räksallad

    175:- / 255:-

    Handskalade räkor med majonnäs, sallad, tomat, gurka, ägg och citron. 100g eller 200g räkor

    Big or small shrimp sandwich/shrimp salad hand peeled shrimps served with mayonnaise, lettuce, tomato, cucumber, egg and lemon. 100g or 200g shrimp.

  • Moules Marinières

    185:- / 235:-

    serveras med färska pommes frites och majonnäs. 400g eller 750g

    served with fresh French fries and mayonnaise. 400g or 750g

Varmrätter/Main courses

  • Öringfilé

    315:-

    med färskpotatisstomp smaksatt med brynt smör och dill, serveras med grön sparris och sandefjordssås

    Trout fillet with new potatoes, mashed and lavoured with browned butter and dill, served with green asparagus and Sandefjord sauce

  • Kycklingspett

    295:-

    med chilibräserad pak choi och kokosris samt teriyakisås

    Chicken skewers with chili braised pak choi, coconut rice and teriyaki sauce

  • Kalvkotlett

    345:-

    med primörer och spenatslungad färskpotatis samt ramslökssmör

    Veal chop with early vegetables and new potatoes with spinach and ramsons butter.

  • Klassisk Biff Rydberg

    365:-

    med sauterad lök, rå äggula och stekt potatis samt senapscrème

    Biff á la Rydberg with classic garnitures such as sautéed onion, raw egg yolk, fried potatoes and mustard cream.

  • Grillad sparris från Gotland

    275:-

    med parmesan, tomatsallad och dillslungad färskpotatis samt wasabigräddfil

    Grilled asparagus from Gotland with parmesan, tomato salad, new potatoes with dill and wasabi sour cream

Barnmeny/ Children’s menu

  • Allt på menyn kan serveras som barnportion (halv portion) till 70% av ord pris. Gäller endast för barn upp tom 14 år.

    All courses on the menu can be served as a children’s portion (half portion) at 70% of the price. Only for children up to 14 years.

  • Kycklingspett

    130:-

    med färska pommes frites och bearnaisedipp

    Chicken skewer served with fresh French fries and bearnaise dip

  • Pannkakor

    95:-

    med sylt och vispad grädde

    Pancakes with jam and whipped cream

Desserter

  • Kiwibakelse ​

    135:-

    med mandelmarräng, serveras med vaniljglass och granatäpple

    Kiwi pastry with almond meringue, served with vanilla ice cream and pomegranate

  • Smördegshus och rabarber

    135:-

    smaksatta med vanilj serveras med kardemummacrème,jordgubbar samt jordgubbscoulis

    Pastry and rhubarb flavoured with vanilla, served with cardamom cream and strawberry coulis

  • Crème brûlée

    105:-

  • Husets tryffel

    40:-/st/each

    Homemade truffles

  • Husets macaron

    40:-/st/each

    Homemade macaron

  • Husets combo

    72:-

    en macaron och en tryffel

    The house combo, one macaron and one truffle

  • Husets glass

    40:-/kula/scoop of ice cream

    Homemade ice cream

  • Husets sorbet

    40:-/kula/scoop of sorbet

    Homemade sorbet

  • Överlevnadskit

    210:-

    4cl Cognac eller Calvados, dubbel espresso och en ”Husets combo”

    Survival kit with 4cl Cognac or Calvados, a double espresso and ”The house combo”