Öppettider

Tiderna kan komma att variera vid vissa helger

Receptionen

  • MÅN - FRE

    07:30 - 20:30

  • LÖRDAG

    08:00 - 18:00

  • SÖNDAG

    08:00 - 13:00

Restaurangen

  • LUNCH MÅN-FRE

    12 - 14

  • KVÄLL MÅN - LÖRD

    från 18:00

  • SÖNDAG

    Stängt

  • After work FRE

    17 - 19

Spabutiken

  • MÅN - FRE

    10:00 - 18:00

  • LÖRDAG

    09:00 - 18:00

  • SÖNDAG

    10: 00 - 13:00

Lunch- och kvällsmenyer

Kvällsmeny

Förrätter/Starters

  • Svartrotssoppa

    165:-

    med friterade svartrötter och tångrom

    Salsify soup with deep fried salsify and seaweed roe

  • Löjromstoast

    325:-

    30g löjrom från Bottenviken serveras med smetana, rödlök och citron

    Bleak roe from Bothnian Bay toast served with sour cream, red onion and lemon

  • Skagenröra

    175:-

    på rågbröd toppad med löjrom

    Skagen mix on rye bread topped with bleak roe

  • Parmaskinka

    185:-

    med honungsbakade fikon, chèvre och valnötter samt ruccola

    Parma ham with honey baked figs, chèvre, walnuts and arugula

Mittemellan

  • Stadshotellets räksmörgås eller räksallad

    185:-

    Handskalade räkor med majonnäs, sallad, tomat, gurka, ägg och citron. 100g räkor

    Shrimp sandwich/shrimp salad hand peeled shrimps served with mayonnaise, lettuce, tomato, cucumber, egg and lemon. 100g shrimps.

  • Moules Marinières stor/liten small/large

    245/185:-

    serveras med färska pommes frites och majonnäs.

    served with fresh French fries and mayonnaise.

Varmrätter/Main courses

  • Örtbakad portabello

    280:-

    med palsternackspuré och dhal på belugalinser samt friterad halloumi

    Herb baked portabello with parsnip puree and dhal on beluga lentils and deep fried halloumi

  • Torskrygg

    355:-

    med dillsauterade morötter och salladslök, vitvinssås samt palsternackspuré

    Cod back with dill sauteed carrots and spring onions, white wine sauce and parsnip puree

  • Stekt hjortytterfilé

    350:-

    med ostronskivling, haricovert, potatiskaka och rödvinssås samt marinerade tranbär

    Venison contrefillet with oyster mushroom, haricot vert, potato cake, red wine sauce and marinated cranberries

  • Tournedos eller/or Bjärekyckling/ Bjäre Chicken

    395:-/315:-

    med baconlindade bönor, bearnaisesås och friterade potatisklyftor samt stekt plommontomat

    with bacon wrapped beans, bearnaise sauce with deep fried potato wedges and fried plum tomato

Barnmeny/ Children’s menu

  • Allt på menyn kan serveras som barnportion (halv portion) till 70% av ord pris. Gäller endast för barn upp tom 14 år.

    All courses on the menu can be served as a children’s portion (half portion) at 70% of the price. Only for children up to 14 years.

  • Cornflakespanerad kyckling

    135:-

    med sweetchilimajonnäs och pommes frites samt gurka

    Chicken breaded with cornflakes served with sweet chili mayonnaise, French fries and cucumber

  • Pannkakor

    95:-

    med sylt och vispad grädde

    Pancakes with jam and whipped cream

Desserter

  • Rödvinskokta päron

    135:-

    med macadamianötglass och päronchips

    Red wine poached pears with macadamia nut ice cream and pear chrisp

  • Kladdkaka

    135:-

    med varm kahluachoklad, granatäpple och vispgrädde samt poppat bovete

    Brownie with warm Kahlua chocolate, pomegranate, whipped cream and popped buckwheat

  • Crème brûlée

    110:-

  • Husets tryffel

    40:-/st/each

    Homemade truffles

  • Husets macaron

    40:-/st/each

    Homemade macaron

  • Husets combo

    72:-

    en macaron och en tryffel

    The house combo, one macaron and one truffle

  • Överlevnadskit

    210:-

    4cl Cognac eller Calvados, dubbel espresso och en ”Husets combo”

    Survival kit with 4cl Cognac or Calvados, a double espresso and ”The house combo”

Lunch för vecka 13

Lunch serveras vardagar mellan 12-14

Luncher vardagar pris äta här/take away

  • Alltid på Stadt

    180:-/175:-

    Räksmörgås/Räksallad

  • Veckans vegetariska

    140:-/130:-

    Grönsakswok med risnudlar, rostad broccoli och tofu

Måndag

  • Grönsakswok med kyckling, jasminris och teriyakisås

    140:-/130:-

Tisdag

  • Kumminstekt gårdskarré med pepparrot, äpplemos och sauterad potatis

    140:-/130:-

Onsdag

  • Potatisgnocchi med tomatconcassé, örtolja och parmesan samt rostade oliver

    140:-/130:-

Torsdag

  • Chorizo med persiljestuvad potatis och senapspicklad gurka samt rostad lök

    140:-/130:-

Fredag

  • Fläskschnitzel med kapris- och ansjovissmör, stekt potatis och gröna ärtor

    140:-/130:-