Besök Landsort i ytterskärgården. Njut av spa, middag och logi i Trosa

Båttur Landsort, hotellpaket och spa

En härlig tur genom Trosaskärgård ut till Landsort. Stockholms skärgårds sydligaste utpost. Fyren och lotsstationen heter Landsort, själva ön heter Öja, men kallas i folkmun för Landsort. 

Landsort är Stockholms skärgårds sydligaste utpost. Landsort har en imponerande lotshistoria, en slående vacker natur och ett rikt ovanligt rikt fågelliv.
Ön har flera intressanta sevärdheter och den särpräglade naturen, floran och faunan är inte lik någon annan ö i Stockholms skärgård. Här finns karga klippor och frodig vegetation och du hittar bland annat viltoxel, idegran och åkerbär. Det finns 20 bofasta på ön men sommartid mångdubblas befolkningen.

När båten lagt till finns det tid att äta medhavd matsäck. Sen blir det ett guidat besök på Batteri Landsort, det är en spännande underjordisk försvarsanläggning från kalla kriget som nu blivit museum.

Stoppet på ön är ca två timmar totalt. Båten kommer sen att sjövägen gå förbi fyren så det finns tillfälle att se den magnifika Landsorts fyr som är Sveriges äldsta.
Tillbaka i Trosa hamn ca kl 15.00.

Bokningsbara helger är mellan 29 juni och sista är 18 augusti. Ni kan välja och komma lördag eller söndag se nedan

Ankomst lördag checka in vid 15-tiden och tillbringa eftermiddagen i Trosa eller i sparelaxen och på kvällen äta en tvårättersmeny med vinpaket eller ett alkoholfritt alternativ. Sova gott och efter en härlig frukostbuffé checka ut och förvara bagaget hos oss och kliva ombord för att avsluta vistelsen med en båttur till Landsort.
eller
Ankomst söndag. Kom till hotellet och lämna bagage söndagsmorgon, kliva ombord på båten för att uppleva Landsort. Du får med dig en matsäck med smörgås och dryck. Vara tillbaka ca 15.00 för incheckning, sparelax, middag och sen en god natts sömn och frukostbuffé morgonen efter.

Paketet innehåller:
- matsäck med smörgås, frukt, en bars, termos med kaffe eller te och tillbehör, 33 cl vatten
- skärgårdstur med Apelagos båt för 12 passagerare till Landsort (totalt ca 5 timmars utflykt)
- entré till sparelax med badrock och tofflor på rummet (tofflorna kan du ta med hem)
- tvårättersmeny med vinpaket/alkoholfritt dryckespaket (söndagarna 21 juli - 11 aug är det grillbuffé istället och livemusik)
- logi i dubbelrum
- frukostbuffé

Paketpris 2830:-/person

Tillägg för minisvit 385:-/p
Tillägg för etagesvit 880:-/p
Enkelrumstillägg 350:-/p

SPAERBJUDANDE

Bokar Du en valfri 50 min spabehandling vid bokningstillfället, är kostnaden reducerad till: 
800 kr för valfri 50 min behandling måndag - torsdag
895 kr för valfri 50 min behandling fredag och söndag
995 kr för valfri 50 min behandling lördag
Badrock och tofflor väntar alltid på ditt rum vid ankomst och du har fri tillgång till sparelaxen och vårt träningsrum. Badrocken lånar du men tofflorna får du ta med hem. Detta erbjudande gäller ej ihop med andra rabatter.

Förgyll din vistelse! Se mer här!

Välkommen att boka via 0156-170 70 eller info@trosastadshotell.se.
Ange önskad transporttid från hotellet, om inget anges gäller kl 10.00.

Kör båten gör sjövana Johan eller Kim Läs mer om APELAGO här.

Vi förbehåller oss rätten att neka person att gå ombord om vi anser det olämpligt eller utgör en säkerhetsrisk t ex pga onykterhet eller olämpligt uppträdande.

För att delta på båtturen måste man fyllt 15 år och klara lite sjögång samt kunna gå i trappor. Mellan Askö och Landsort är det en bit öppet hav att gå över med båt. Flytväst tillhandahåller arrangören.

Vid dåliga väderförhållanden med risk för din säkerhet förbehåller vi oss rätten att ställa in båtturen fram till den aktuella dagen. Skulle din båttur av arrangören bli inställd samma dag gör vi om ditt paket till ett Sommarpaket och du betalar endast 1625:-. För gäst/passagerare gäller regeln att avboka senast 48 timmar före ankomst för att ingen kostnad ska uppstå.

Varmt välkommen på ett äventyr till Landsort och en härlig vistelse på Stadshotellet!

Apelagos båt vid brygga

 
 

Västra Långgatan 19, 619 35 Trosa  •  0156-170 70  •  info@trosastadshotell.se  •  Vägbeskrivning och karta   •  Integritetspolicy

Trosa Stadshotell - InstagramTrosa Stadshotell - Facebook
utvald-av-svenskamoten
visita
hotelstars
sormlands-turistutveckling
VisitSormland
utflyktsvagen
Kerstin Florian Webshop