Förrätter
⭐Krämig kantarelltoast 155:-
på levainbröd med picklad rödlök
Creamy chanterelle toast on levain
bread with pickled red onion
⭐ Öjeby-terrin 165:-
på rågbröd med sallad och
riven västerbottenost
Öjeby terrine of chopped crayfish tails on
rye bread withsalad and grated
Swedish Västerbotten cheese.
⭐ Rostade betor 150:-
med rosmarin- och honungsvinägrett,
chevréfärskostsamt saltrostade valnötter och belugalinser
Roasted beets with rosemary- and honey vinaigrette and cream cheese with chevré, salt-roasted walnuts and beluga lentils
⭐ Sotad, gravad hjort 165:
med kryddsallad, sauce verde, rostade frön och torkade tranbär
Blackened, cured venison with salad, verde sauce,
roasted seeds and dried cranberries
Lättare rätter
⭐ Stadshotellets räksmörgås eller räksallad
100g 165:- 200g 235:-
Handskalade räkor med majonnäs,
sallad, tomat, gurka, ägg och citron
Önskar du hellre en sallad så säg till,
Large or small shrimp sandwich or salad,
hand peeled shrimp served with
mayonnaise, lettuce, tomato,
cucumber, egg and lemon.
Moules Marinières
400g 180:- / 750g 230:-
serveras med färska pommes frites och majonnäs
served with fresh French fries and mayonnaise
Varmrätter
⭐ Hälleflundra 345:-
med grillad gulbeta, blomkål,
ostronskivling samt brynt smör
Halibut with grilled yellow
beetroot, cauliflower,
oyster mushroom and browned butter
⭐ Confiterat anklår 295:-
med örtrostade grönsaker, confiterad potatis och en
varm spräckt sherryvinägrett samt grönkål
Confitant duck with herb-roasted vegetables,
confit potatoes, warm sherry
vinaigrette and kale
⭐ Biff Rydberg 335:-
med klassiska tillbehör; sauterad lök, rå äggula, senapskräm och stekt potatis
Biff á la Rydberg with classic garnitures as sautéed onion,
raw egg yolk, mustard cream and fried potatoes.
⭐ Lammracks 365:-
med bakad vitlök, sauté på bönor och chimichurri samt risotto
smaksatt med tryffel och manchego.
Lamb rack with baked garlic, sauté on beans and chimichurri,
risotto flavored with truffles and manchego.
⭐ Stadshotellets gröna 205:
Rostade grönsaker med friterad skockahjärta och tryffelrisotto samt
färskost smaksatt med soltorkade tomater
Stadshotellet’s green dish. Roasted
vegetables with fried artichoke heart,
truffle risotto and cream cheese flavored with sun-dried tomatoes
Barnmeny
⭐ Frasig torsk 125:-
med rödlöksremoulad, raw coleslaw och pommes frites
Crispy cod with red onion remoulad,
raw coleslaw and french fries
⭐ Köttbullar 125:-
med rårörda lingon, gräddsås och kokt potatis samt gurka
Meatballs with lingonberries, cream sauce,
boiled potatoes and cucumber
⭐ Pannkakor 95:-
med sylt och vispad grädde
Pancakes with jam and
whipped cream
Desserter
Höstdessert 135:-
Äppelterrin med äppelsorbet, kardemumma-
chiboust, mandelkaka och fudge
Apple terrine with apple sorbet, cardamom
chiboust, almond cake and fudge
Brownie 125:-
med havtornkräm, smulade pistagenötter
och smetanaglass samt chilimaräng
Brownie with sea buckthorn cream,
chopped pistachios and ice cream of
sour cream with chili meringue
Crème Brûlée 105:-
Vår egna glass eller sorbet
Homemade ice cream or sorbet
40:-/kula/scoop of ice cream/sorbet
⭐ Husets tryffel 40:-/st/each
Homemade truffles
⭐ Macaron 32:-/st/each
Husets combo 67:-
en macaron och en tryffel
The house combo, one
macaron and one truffle
Överlevnadskit 175:-
4cl Cognac eller Calvados, dubbel
espresso och en ”Husets combo”
Survival kit with 4cl cognac or Calvados,
a double espresso and ”The house combo”